Een gemakkelijke manier om eigendommen in gemeenschappelijke ruimtes van een appartementsgebouw te beveiligen

Woont u in een appartement en durft u geen waardevolle voorwerpen op te bergen in de gemeenschappelijke ruimten van het gebouw? Bent u het echter beu om sportuitrusting, fietsen en andere persoonlijke bezittingen in uw eigen appartement te moeten opbergen? Dan kan een elektronisch beveiligingssysteem zoals JABLOTRON 100+ wel eens dé oplossing voor u zijn. Dit alarmsysteem beschermt uw eigendommen niet alleen tegen diefstal, maar ook tegen water, brand en gas.

 


Hoe meer mensen, hoe groter het risico

We hebben tegenwoordig allemaal een hele verzameling waardevolle spullen die we op een veilige manier willen opbergen. Fietsen, gereedschap, sportuitrusting, kinderwagens,… noem maar op. Al deze spullen beveiligen is niet altijd evident. Zeker niet in grote appartementsgebouwen waar veel mensen het gebouw binnen- en buitenkomen. Niet alleen de beveiliging tegen diefstal, maar ook de beveiliging tegen brand of overstroming is voor appartementsbewoners vaak een uitdaging.

 


JABLOTRON: een betrouwbare bewaker, assistent en portier

Een elektronisch beveiligingssysteem zoals JABLOTRON 100+ wordt steeds vaker toegepast in prefab- en appartementsgebouwen. Dit alarmsysteem bespaart u een hoop zorgen en regelt onderstaande zaken voor u:

 • het beheer van het toegangsrecht tot het gebouw en de gemeenschappelijke ruimten (wie heeft toegang tot kelders, fietsenhokken, kinderwagenruimten,…?)
 • Het openen van deuren
 • Het bewaken van de gemeenschappelijke ruimten d.m.v. bewegingsdetectoren en detectoren voor het openen van deuren/ramen.
 • De bescherming tegen brand, overstroming en giftige gassen indien er environmental detectors aangesloten zijn.
 • Het controleren van de personen die het gebouw of gemeenschappelijke ruimtes hebben betreden indien er camera’s en fotodetectoren aangesloten zijn op het systeem.
 • Het melden van een inbraak op uw mobiele telefoon (via de MyJABLOTRON app of via een bericht naar het Security Center)

Het JABLOTRON 100+ systeem kan op een eenvoudige en snelle manier geïnstalleerd worden. En dit zonder al te grote ingrepen in uw interieur. De reden hiervoor is dat bedrade en draadloze detectoren kunnen gecombineerd worden. U hoeft dus niet voor elke detector kabels te voorzien.

Eén enkel controlepaneel uit het JABLOTRON 100+ systeem kan tot 15 secties tegelijkertijd beveiligen. Secties zijn verschillende zones in het gebouw waarvoor een beperkte toegang kan worden ingesteld (bv. ingangszone, kinderwagenruimte, fietsenstalling + kelders + zolder, of tot 14 appartementen en 1 gemeenschappelijke sectie - gang, enz.). Om praktische redenen regelt de eigenaar de aanschaf van het alarm meestal rechtstreeks voor de afzonderlijke appartementen.

 

Welke maatregelen kunt u naast een alarmsysteem nog treffen om uw eigendommen en privacy te beschermen?

Naast het JABLOTRON 100+ alarmsysteem, geven wij u nog 6 andere eenvoudige tips om uzelf en uw bezittingen te beschermen:

 1. Investeer in veiligheidsdeuren en -sloten van goede kwaliteit.
 2. Sluit steeds de voordeur en zorg ervoor dat ze alleen met een sleutel, chip of code kan geopend worden.
 3. Voorzie veiligheidsfolies en/of – roosters voor ramen op de benedenverdieping.
 4. Laat geen waardevolle spullen achter op open balkons. Dit triggert dieven om een appartement/woning te bezoeken.
 5. Laat personen die u niet kent het gebouw niet binnenkomen.
 6. Denk aan het bekende gezegde “vertrouwen is goed, controle is beter”. Goede burenrelaties zijn onbetaalbaar. Maar helaas komen bewoners van hetzelfde gebouw of bezoekers soms in de verleiding door iets dat u onbewaakt in de gang of in de gemeenschappelijke ruimten laat liggen.

Als u zich afvraagt of het JABLOTRON 100+ alarm geschikt is voor uw gebouw, wat de installatie juist inhoudt en hoeveel het zou kosten, neem dan zeker contact op met een gecertificeerde installatiepartner via www.jablotron.be. Onze professionele installateurs zullen met veel plezier uw vragen beantwoorden en een op maat gemaakte offerte opstellen.

 

Ik wens meer informatie te ontvangen