Een slimme woning of een alarm? Met het JABLOTRON systeem hebt u ze allebei

Oost west, thuis best. Maar wist je dat je je thuis nog beter kunt maken op het gebied van veiligheid en comfort met het Jablotron systeem? Of je thuis nu een gezellig appartement is, een gezinswoning met tuin of een stacaravan…met het elektronisch beveiligingssysteem van Jablotron maak je van je thuis een slimme thuis.

De dynamische technologische ontwikkelingen van de voorbije jaren hebben ervoor gezorgd dat de eisen en verwachtingen van gebruikers toenemen. De begrippen “slim” en “slimme woning” worden dan ook steeds vaker gebruikt. Gebruikers zoeken comfortverhoging door comfortabele bediening. Denk bijvoorbeeld aan het geautomatiseerd bedienen van verlichting, jaloeziën, garagedeuren, irrigatie en verwarming. Het Jablotron systeem is hiervoor de ideale oplossing.


Jablotron: 2-in-1 bewaker en assistent

Als u het JABLOTRON 100+ systeem koopt, wordt u beloond met een betrouwbare service en verhoogt u het niveau van veiligheid en gebruikscomfort van uw woning. Met een klein beetje fantasie en een bekwame installateur aan uw zijde kunt u vrijwel alles automatiseren en op afstand bedienen. We geven enkele concrete voorbeelden: waar kunt u gebruik van maken?

  • Tot 128 onafhankelijke controle-outputs voor de bediening van verlichting, irrigatie, jaloezieën, verwarming, garagedeuren, toegangspoorten enz.
  • Het uitvoeren van bepaalde handelingen kan op verschillende manieren ingesteld worden

Bv. alleen gedurende een bepaalde periode, van XXXX tot YYYY
Bv. indien het alarm uitgeschakeld / ingeschakeld is
en talloze andere varianten die ontstaan door de voorwaarden op logische wijze met elkaar te combineren

  • De aan/uit status van bepaalde apparaten kan gekoppeld worden aan de alarmstatus (aan/uit) en aan bepaalde zones binnen de woning (= secties). Als u bijvoorbeeld het huis verlaat/het alarm inschakelt, kunt u het Jablotron systeem zo instellen dat bepaalde stopcontacten moeten uitgeschakeld worden om te voorkomen dat er brand ontstaat door een vergeten snelkoker, fornuis of oven.
  • Handelingen kunnen met behulp van een kalender geprogrammeerd worden, zodat ze op een bepaalde dag en een bepaald tijdstip of op regelmatige basis uitgevoerd worden
  • Handelingen kunnen aan de hand van de temperatuur geprogrammeerd worden:

Bv. als de ingestelde temperatuurwaarde overschreden wordt, worden de externe jaloezieën geopend of wordt de airconditioning in de serverruimte ingeschakeld.
Bv. als de binnentemperatuur in de winter onder een bepaalde limiet zakt, kan de verwarming automatisch ingeschakeld worden.

  • De verwarming kan voor bepaalde dagdelen of bepaalde dagen van de week worden ingesteld en dit vanop afstand m.b.v. de MyJABLOTRON applicatie.
  • iOS-gebruikers kunnen gebruik maken van de optie van spraakbesturing (Siri) of snelkoppelingen:

bv. het openen van de garage of het aanzetten van de buitenverlichting als u thuiskomt wanneer het al donker is
bv. lichten inschakelen, jaloezieën optrekken, muziek afspelen,…

Zoals je ziet biedt Jablotron dus heel wat praktische mogelijkheden om het gebruikscomfort van uw woning te verhogen. Alles kan ingesteld worden naargelang uw persoonlijke behoeften.

 

Controle vanop het even welke plek

De hierboven vermelde handelingen kunnen worden uitgevoerd als onderdeel van een vastgesteld schema of handmatig, op welk moment u maar wenst. Dit met behulp van de MyJABLOTRON applicatie. Dankzij deze applicatie behoudt u altijd en overal het overzicht over de status van het systeem en uw woning.

Wilt u tijdens uw vakantie de irrigatie van uw gazon vanaf het strand inschakelen? Of de verwarming aanzetten wanneer u ’s avonds naar huis rijdt zodat u kunt thuiskomen in een warm huis? Het is allemaal mogelijk met het Jablotron systeem.

 

Alarm + automatisatie = een perfecte combinatie

Het Jablotron alarm kan gekoppeld worden aan automatische functies, waardoor u uw huis op een heel effectieve manier kunt beschermen tegen inbraak. Zodra het JABLOTRON alarm een inbraaksignaal verzendt, kunnen er scenario´s opgestart worden die de ongenode bezoeker ontmoedigen en uw eigendommen helpen beschermen. Het systeem kan bijvoorbeeld in geval van alarm meteen de jaloezieën rond het hele huis optrekken, zwaailichten aanzetten en sirenes laten afgaan. Via de MyJABLOTRON applicatie informeert het systeem u direct, zodat u de noodzakelijke maatregelen kunt nemen.

 

Zorgeloze installatie

Een ander groot pluspunt van het systeem is de variabiliteit. Zo bestaat het Jablotron productassortiment ook in draadloze versies. Hierdoor kunt u het geïnstalleerd systeem op elk moment uitbreiden, zonder hiervoor grote ingrepen in uw interieur te doen. Laat u adviseren door een ervaren, gecertificeerde installateur om een oplossing op maat te ontwerpen, te installeren en op te volgen.

 

Ik wil een slimme woning