Hoe bedient u het JABLOTRON 100+ alarm? Eenvoudig en intuïtief

Het JABLOTRON 100+ alarm kan niet alleen gebruikt worden voor huis- en bedrijfsbeveiliging, maar ook voor domotica. Zo kunt u met het alarm bijvoorbeeld ook garagepoorten, verlichting of jaloezieën bedienen. Bovendien is het zeer eenvoudig om het alarm te bedienen, zelfs voor kleine kinderen. Maar hoe wordt het JABLOTRON 100+ beveiligingssysteem nu bediend?

 

Kleursignalering voor statusweergave

Het JABLOTRON 100+ alarm maakt gebruik van segmenten met kleursignalisatie om de status van het alarm (ingeschakeld/uitgeschakeld) weer te geven. Dit is gebruiksvriendelijk en duidelijk voor alle gebruikers. Het alarm wordt bediend met segmenten, die elk twee knoppen hebben. Deze gebruiken dezelfde kleurcodering als een verkeerslicht, nl. rood en groen.

Rood – het alarm staat geactiveerd. Rood knipperlicht – het alarm is aan het afgaan / het alarm is afgegaan

Groen – het alarm is uitgeschakeld (voor de desbetreffende zone). Groen knipperlicht – u gaat een beveiligd gebouw binnen voordat het alarm uitgeschakeld is.

 

Manieren om het JABLOTRON 100+ alarm te bedienen

U kunt het alarm op verschillende manieren bedienen met behulp van:

  • Een codeklavier
  • Een sleutelhanger/smartcard
  • De MyJABLOTRON app
  • Een afstandsbediening

1. Bedien het alarm met een codeklavier

Door een code in te geven op het codeklavier, kunt u het alarm in- of uitschakelen. Door deze code in te voeren geeft u autorisatie, waarna u toegang krijgt tot alle functionaliteiten van het alarm.

2. Bedien het alarm met een sleutelhanger/smartcard

Heeft u liever een snellere manier om het alarm te activeren? Geen probleem. Met de sleutelhanger of smartcard hoef je enkel langs het toetsenpaneel te strijken om het alarm te activeren.

3. Bedien het alarm met de MyJABLOTRON applicatie

U kunt het JABLOTRON 100+ alarm ook bedienen vanaf uw mobiele telefoon met de MyJABLOTRON app. Via FaceID kunt u autorisatie verlenen, waardoor u toegang krijgt tot de app. Zo kan u het beveiligingssysteem in uw huis/bedrijf vanop afstand bedienen.

Als u een iOS-besturingssysteem heeft, kunt u specifieke acties laten automatiseren. Stel u voor dat u thuiskomt en uw garagepoort en rolluiken gaan automatisch naar omhoog. Of wilt u liever dat de lichten aangaan en de muziek begint te spelen? Of al deze dingen tegelijk? Deze keuze is volledig aan u.

Het JABLOTRON 100+ systeem kan ook via Siri-commando’s bediend worden. Wilt u de garage openen, het irrigatiesysteem in de tuin starten of de verwarming aanzetten? Zeg het maar en Siri doet het voor u.

4. Bedien het alarm met een afstandsbediening

Het JABLOTRON 100+ alarm kan ook bediend worden met een afstandsbediening. Met een simpele druk op de knop schakelt u het alarm in of uit, opent/sluit u de garagepoort, zet u de verlichting aan/uit. De tweeweg-afstandsbediening zal bevestigen wanneer uw commando is uitgevoerd. Zo kun tu met een gerust hart uw woning verlaten.

 

Snelle en eenvoudige huisbeveiliging

Een alarm in huis loont altijd. Zeker als het eenvoudig te bedienen is. De installateur installeert het alarm, stelt alles in volgens uw wensen en beantwoordt al uw vragen. Als u niet weet wat u moet doen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.