Monitor voertuigen, ladingen en chauffeurs op eenvoudige wijze met Jablotron

Waar bevindt mijn (bedrijfs)wagen zich op dit moment? Waar ben ik vorige week ook alweer naartoe gereden? Welke collega heeft vorige maand mijn auto geleend? Zijn dit vragen die je je soms stelt in privé- of werksfeer? Dan kan voertuigmonitoring van Jablotron u hierbij helpen!

 

Automatisch monitoren van voertuigen

Veel voertuigen zijn tegenwoordig uitgerust met een controle-unit. Deze handige tool biedt namelijk heel wat voordelen voor particulieren, zelfstandigen of grote bedrijven.

Zo kan een dispatcher bv. de bewegingen van vrachtwagens op zijn PC monitoren. Een leidinggevende op een bouwlocatie kan werfvoertuigen perfect monitoren via de laptop. En ook particulieren kunnen hun eigen wagen monitoren vanuit hun woonkamer m.b.v. hun smartphone.

Dankzij de applicatie MyJABLOTRONkun je op ieder gewenst moment en van om het even waar de huidige locatie van een voertuig zien. Zo blijft de situatie overzichtelijk en kom je bv. heel snel te weten waar een collega, de vrachtwagen van een leverancier of je kinderen zich bevinden. Je kunt je account ook gebruiken om informatie over een gedeeld voertuig te delen met de andere gebruikers, die over andere toegangsrechten kunnen beschikken.

 

Voordelen voor particulieren, zelfstandigen en grote bedrijven

Het belangrijkste voordeel van een Jablotron controle-unit is dat alle informatie over het voertuig in één plek, het logboek, gecentraliseerd wordt.

Wat heeft het logboek te bieden?

 • monitoring van het aantal gereden kilometers
 • overzicht van brandstofkosten en andere, hiermee gerelateerde uitgaven
 • beeldscherm met de exacte routes (zelfs meerdere routes tegelijkertijd)
 • data-export naar CSV-bestanden of archieven en printen in PDF-formaat

Wil je bijvoorbeeld weten of een voertuig reeds terug is van zakenreis? Of er te snel gereden werd omdat er een boete is binnengekomen? Raadpleeg dan simpelweg het logboek en bekijk de historiek.

Ben je vergeten om de gegevens op te slaan? Geen probleem! Jablotron archiveert de volledige historiek van de app voor een periode van minstens 2 jaar.

Een bijkomend voordeel van de Jablotron controle-unit is dat je op lange termijn bespaart op operationele kosten van voertuigen. De unit helpt namelijk bij het voorkomen van onnodige ritten, waardoor de investering zichzelf terugverdient.

 

Drie monitoring-varianten: kies naargelang uw behoeften

Een Jablotron controle-unit kan op drie verschillende manieren in uw voertuig geïnstalleerd worden:

Standaard logistieke unit:

 • ideaal indien het niet nodig is om meerdere gebruikers te registeren, bijv. voor een zelfstandige of een gezin
 • eenvoudige stroomaansluiting m.b.v. een aanstekerplug (het is dus niet nodig de hulp van een professionele auto-elektriciën in te schakelen)

Gevorderde logistieke unit:

 • bestemd voor bedrijfsvloten, vrachtwagens en bouwmachines
 • stelt je in staat om met behulp van een RFID-chiplezer onderscheid te maken tussen meerdere chauffeurs
 • biedt de mogelijkheid te switchen tussen zakenlijke en privé-ritten
 • door een gecertificeerde installatietechnicus eenvoudig en snel te installeren

Voertuigalarm:

 • voor privé- en bedrijfsvoertuigen
 • naast alle reeds genoemde voordelen beschermt deze versie het voertuig ook tegen inbraak en diefstal
 • verbinding met een alarmcentrale
 • dankzij draadloze randapparatuur en maximaal gebruik van de originele schakelaars van de auto, kan een getrainde onderhoudstechnicus het systeem binnen een paar uur installeren, waarbij hij slechts minimale ingrepen in het interieur hoeft uit te voeren

Welke variant je ook kiest, je kiest sowieso voor een betrouwbare controle-unit die je voertuig zowel onderweg als bij stilstand voorziet van handige monitoring.

 

Ik wil voertuigmonitoring